A terrible day...

Fy tusan vilken skitdag det var igår! Eftersom att jag varit sjuk och ligger efter på jobbet så bestämde jag mig för att åka och arbeta fast jag egentligen skulle ha semester. Men precis när jag skulle åka och passerade i hallen så fick jag en blöt droppe på armen. Det visade sig att snön på takets norra sida letat sig in... Helvete!

Ett tak som aldrig läker när det störtregnar kan alltså inte hålla emot smältande snö och is. Björn som är förkyld klev upp och började skotta, jag åkte till jobbet.

Hann inte jobba så lång stund så ringde Nisse och berättade att mamma var på sjukhuset för att hon inte kunde andas. Helvete, inte det också! Åkte till akuten och träffade mamma som ändå var ganska pigg. Svisch svosch så for hon iväg på röntgen och jag åkte och jobbade igen. Mitt på dagen så ringde de från sjukhuset och talade om att hon blev inlagd för hon behövde vätskas ur. Pratade med mamma som lovade ta det lugnt. Skönt! Men pappa då? S-E pratade med ÄO-handläggaren som fixade in honom på korttidsplats på Ängslunda. Skönt! Senast på julafton kände jag mig så fantastiskt imponerad av den fantastiska trygghet vi har här i Sverige. Då för att färdtjänsten fixade hem mamma och pappa på julaftonskvällen. Alltså skönt att ha dem med hemma hos oss utan att själv behöva bryta upp för att skjutsa hem dem. Och att hemtjänsten är så snälla och gulliga med pappa!

Har pratat med mamma idag och läkaren hade talat om att hon haft en liten infarkt så hon blir kvar lite till på sjukhuset. Lika bra det, hon hade ju en infarkt ifjol där de gick in och sprängde två kärl. Bara hon blir bra!

Får väl ta till min beprövade devis: Det ska väl ordna sig...

Osmakligt av Aftonbladet Hälsa!

Hur osmakliga får Aftonbladet lov att vara? Ja det frågar jag mig efter att ha klickat på en artikel om Isabelle som förlorade kampen mot anorexian: "Anorexian tog livet av Isabelle, 28" och på samma sida hittar reklam för viktklubben: "Ju mer du förlorar i vikt, desto mer vinner barnen i hälsa". Hua! Hur tänkte Aftonbladet nu???Bindor+godis=sant :(

Jag är kanske en surpuppa, men sånt här gillar jag inte!
Jag tycker inte om när affärsidkare är FÖR smarta och "räknar ut" FÖR mycket. För visst är det bara FÖR mycket när det hängs upp godispåsar bland dambindorna? Okej, jag vet att menstruerande kvinnor ofta suktar efter choklad. Men vi hittar till godishyllan själv om vi vill ha! Eller hur!?!


Tyvärr är bilden tagen på min absolut BÄSTA och mest lokala livsmedelsaffär. Tack och lov var det nu länge sedan jag snubblade på godis bland sanitetsprodukterna.

Naturens under...

Under en skogspromenad förra vintern stötte jag på en speciell grej. Alltså, jag kan inte skryta med att jag har någon djupare kunskap om djur och natur, men någonting speciellt var det väl ändå med högen av kottar...?Ja det underliga var naturligtvis att kalaset av grankottar inte hade ägt rum i en gran...
Antar att ekorren hade ett vinterförråd fastgillrat i denna... tjaa vad kan det vara... äh jag chansar på asp.
Lite som en rolig historia, det är det oväntade som är roligt. Så kan det väl få vara i naturen också?


En olycka kommer sällan ensam...

Fy tusan, jag är jätteförkyld! Det började redan på julaftonen och har sedan eskalerat vartefter snön har vräkt ner. Alltså snön har ju inneburit att jag varit tvungen att lämna platsen i soffan, under filten för att ägna mig åt snöröjning. Så det måste vara snöns fel att jag är så sjuk. Eller hur? Känner mig lite ynklig och valde därför att ändra min profilbild på FB. Ungefär såhär känner jag mig:


Eftersom att en olycka sällan kommer ensam så har det också blivit något fel på vår värmepump. Så på julaftonen, innan gästerna kom, fick jag ringa reparatör. Som tur var kunde vi fixa det temporärt på telefon genom att ställa om värden så att värmepumpen manipulerades att ge värme i huset. Men imorgon kommer reparatören... han ska då passera genom våran tvättstuga. Det ser ut som ett bombnedslag...

Som om inte det vore nog... Idag började det droppa inomhus. Det är en effekt av all snö på taket i kombination med att det är två tak som står mot varandra. Så nu är Björn uppe på taket och skottar...

Men nu har det i alla fall vänt, vi går mot ljusare tider!

Livet är fantastiskt!

Det finns mycket att vara tacksam för här i livet. Om du tycker livet känns svårt eller orättvist så kanske du plötsligt vänder och tycker att det är fantastisk om du läser följande blogg: http://lindaskriver.blogspot.com/

Jag har följt Lindas blogg en tid och hon är på ett sätt en alldeles vanlig småbarnsmamma, där den yngste sonen nyss fyllt ett år. Det som skiljer Linda från de flesta andra är att det här är hennes allra sista jul om inte ett mirakel inträffar. Hon har spridd cancer och hennes "julklapp" är att hon nu också har metastaser i hjärnan. Men hon har i alla fall fått komma hem från sjukhuset och kan vara nära sin älskade familj.

Så ta hand om varandra, var snäll, tänk vackra tankar, kör försiktigt i trafiken och ha en riktigt GOD JUL allihopa!

Arg? Nej riktigt förbannad!

Tänkte skriva ett inlägg om hur förbannad jag är. Men nu har jag skrivit, länkat, raderat, skrivit igen, nya länkar... nej det blir inge bra. Bort med det bara!
Men arg är jag!

Men herregud Mona!!!

Jaha, då har årets nobelfest gått av stapeln. Nu tittade jag inte hela tiden, men dessa gick det inte att missa... av olika anledningar. Herregud Mona Sahlin, hur gick det till? Vilket gräsligt tyg! För mig saknade hennes kreation all önskvärd elegans. Men vad sa Mona om tyget? Något i stil med att hon blev glad när hon hittade det. Suck! Hanna hade en klänning i liknande tyg när hon var 7 år. Hon var jättesöt i den och det var fint på en 7-åring! Men inte på Mona!

Filippa Reinfeldt var däremot oklanderlig i snygg aftonklänning som passade henne perfekt! Tur att hon denna gång valde en konventionellt lång aftonklänning vilket hon inte gjorde en av kvällarna inför kronprinsessbröllopet i somras. Klart man vill att celebriteter ska överraska, men åtminstone jag önskar positiva överraskningar. 1-0 till Filippa den här gången.


Fy vilken tråkig bok...

Skulle alldeles behöva göra lite nytta, dvs plugga. Men boken och jag tål inte varandra. Den är retfullt svårbegriplig så det är inge kul. Just nu känns det t o m som attraktivt att ägna sig åt hushållssysslor som att hänga tvätt eller ta reda på disk. Oj vilket offer jag blev...

Kanske skulle jag sno ihop en önskelista? För hur ska annars tomten veta vad jag vill ha i mina paket? Men det känns också som jätteviktigt att just nu laga till världens godaste jultryffel. Sedan fyller ju Anton år på onsdag och tills dess måste jag baka. Äsch, tänk om den där rackarns uppgiften ändå vore klar och inskickad. Men ingenting gör sig själv. Synd!

Va äre för skämt SJ?

Jag reser ju till huvudstaden med jämna mellanrum. Brukar försöka köpa biljetten i god tid för att få ner priset, men nu hade jag visst varit lite glömsk och järnspikar va dyr biljetterna var. Först alltså... för jag kollar ju liksom bara på 2 klass. Men så kom jag ur mitt tunnelseende och kunde konstatera att 1 klass var 162 kr billigare och i 1 klass ingår både frukost och Internet. Hur är det möjligt? Jaja, jag är ju glad men ändå...


RSS 2.0